Podcast

Bestraffen, gedogen of toch legaliseren: over het ambivalente Nederlandse drugsbeleid

Terwijl kabinet en politie strijden tegen drugscriminaliteit en ondermijning, lijkt de normalisering van drugs in de samenleving in volle gang. Van coffeeshops die hun leveringen via de illegale achterdeur binnenkrijgen tot staatswiet en van het gedogen van gebruikershoeveelheden harddrugs tot de wens om een narcobrigade.

Het huidige beleid rondom drugs is op zijn zachts dubbelzinnig te noemen.In deze aflevering van Haagse Zaken vertelt Mark Lievisse Adriaanse je over de plannen van Minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus om drugscrimialiteit aan te pakken. Pim van den Dool leidt je door de geschiedenis van het drugsbeleid.

Luister ook de vorige alevering van Haagse Zaken: Over journalistieke afwegingen bij stukken over politiek.