Reportage

Wereldverbeteraars

Verwacht geen gebruiksvriendelijke industriële producten; de studenten van de Design Academy verkennen graag nieuwe werelden.

Maarten Baas, Jurgen Bey, Piet-Hein Eek, Richard Hutten, Hella Jongerius, Joris Laarman, Christien Meindertsma – het is een kleine greep uit de lange lijst van internationaal bekende alumni van de Design Academy Eindhoven, door The New York Times eens de ‘coolste designopleiding ter wereld’ genoemd.

De plek om nieuwe designhelden te spotten, is de Graduation Show, de jaarlijkse eindexamententoonstelling. Elk jaar komen er zo’n 50.000 designliefhebbers naar Eindhoven, deze keer voor de presentaties van 181 studenten.

Verwacht geen gebruiksvriendelijke industriële producten; de studenten van de Design Academy verkennen graag nieuwe werelden. Ze ontwikkelen milieuvriendelijke productietechnieken en komen met oplossingen voor maatschappelijke problemen. Jonge designers zijn steeds vaker wereldverbeteraars.

In Het Blad een selectie van vijf studenten die genomineerd zijn voor de prijzen die de Design Academy bij de opening van de tentoonstelling bekendmaakt.

Graduation Show 2019, van 19-27 oktober, tijdens de Dutch Design Week, in de voormalige Campina-fabriek, Kanaaldijk-Zuid, Eindhoven.

Satomi Minoshima Foto Merlijn Doomernik

Maggie Saunders Foto Merlijn Doomernik

Jelle van Twillert Foto Merlijn Doomernik

Pauline Agustoni Foto Merlijn Doomernik

Louise Gholam Foto Merlijn Doomernik