Thuiskok Broodje tonijn en aardappel

Toen ik dit broodje zag, wist ik meteen dat ik deze wilde delen. Hier verbleekt de boterham met kaas bij. Geïnspireerd op de broodjes van Noord-Afrikaanse bakkers in Marseille. Het deed me denken aan een uitstekend broodje dat ik jaren geleden at bij een van de Marokkaanse bakkers in Brussel. De aardappel kunt u ook bakken of frituren, dat geeft nog meer smaak, vind ik.

Bak eerst de groene peper in wat olijfolie tot het vel blaasjes krijgt en zacht wordt, bestrooi met zeezout en zet apart. Snijd de aardappel in dikke schijfjes en kook ze in licht gezouten water zacht. Het is niet erg als de aardappelschijfjes een beetje uit elkaar vallen. Giet af en laat afkoelen.

Kook het ei negen minuten in een pan gezouten water, haal uit de pan en laat onder koud stromend water schrikken. Pel het ei, snijd in kwarten en bestrooi met zout. Snijd het stokbrood open, besprenkel met een flinke scheut olijfolie, bestrijk met de harissa en beleg met de gekookte aardappel, het gekookte ei, de tonijn, de olijven en de bladpeterselie (of de koriander). Pers er wat citroensap over en besprenkel met een druppel olijfolie.

Leg de gebakken peper erop en serveer.