Onderzoek bevestigt klachten over ‘ongewenst gedrag’ teamchef politie

Politie Een leidinggevende van de politie die beschuldigd wordt van seksuele intimidatie, is nu buiten functie gesteld.

Onderzoek van telefoon van politieman lijkt klachten te bevestigen. Foto Roel Burgler
Onderzoek van telefoon van politieman lijkt klachten te bevestigen. Foto Roel Burgler

De teamchef van de politie Haarlemmermeer is gisteren per direct buiten functie gesteld „vanwege ongewenst gedrag”. De 51-jarige baas van een team van 140 agenten werd afgelopen vrijdag gedwongen zijn diensttelefoon in te leveren omdat er vermoedens en klachten zijn over seksuele intimidatie en aanranding. De afgelopen dagen heeft de politie zijn telefoon uitgelezen en dat heeft volgens bronnen binnen de politie vermoedens van seksuele intimidatie bevestigd. Het ‘oriënterende onderzoek’ is nu omgezet in een disciplinair onderzoek, zo bevestigt een woordvoerder van de Nationale Politie.

De politie doet op dit moment geen nadere mededelingen over het onderzoek. Het is voor het korps een pijnlijke kwestie omdat de teamchef medeoprichter is en vooraanstaand lid van de politie-denktank Pharresia. Die club adviseert de politieleiding over hoe de organisatie diverser kan worden samengesteld.

De man werkt al dertig jaar bij de politie. Volgens bronnen heeft hij de afgelopen maanden onder meer een klokkenluidster van de politie, die was weggepest in Den Haag, seksueel lastiggevallen.