Hooge Zwaluwe

OM: dood van captain No Surrender was noodweer

Vier Belgische mannen die verdacht worden van het doodschieten van No Surrender-captain Brian Dalfour en crimineel Muljain Nadzak moeten worden ontslagen van rechtsvervolging. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) schoten ze uit zelfverdediging. Ze zijn daarom niet strafbaar, stelt het OM woensdag. Dalfour en Nadzak kwamen in oktober 2015 om het leven bij een schietpartij in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe. Volgens het OM probeerden de Nederlanders de Belgen te beroven. In de chaos die ontstond, werden ze doodgeschoten. Het OM kon geen bewijs vinden dat de Belgen de wapens waarmee de twee mannen zijn doodgeschoten, zelf hadden meegenomen. De ontmoeting kwam tot stand door bemiddeling van Roy O. uit Breda. Tegen hem is een celstraf van drie jaar geëist.