PSV wint met 4-1, Feyenoord te sterk voor Porto

In de Europa League was Feyenoord thuis te sterk voor Porto en won PSV met 4-1 van Rosenborg. AZ speelde gelijk tegen Manchester United.

PSV won met 4-1.
PSV won met 4-1. Foto Ole Martin Wold/AP

PSV heeft ook de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League gewonnen. Het elftal van trainer Mark van Bommel won in Trondheim van Rosenborg BK: 1-4. PSV startte twee weken eerder met een thuiszege (3-2) op Sporting Portugal.

PSV leidde bij rust al met 0-3. Pablo Rosario opende na een kwartier spelen de score, gevolgd door een eigen doelpunt van Birger Meling en een treffer van Donyell Malen.

Rosenborg deed in de 70e minuut via Samuel Adegbenro iets terug. Malen bepaalde de eindstand op 1-4. PSV leidt in groep D met zes punten. Sporting Portugal en LASK Linz hebben drie punten en Rosenborg is puntloos. LASK Linz is op donderdag 24 oktober in het Philips-stadion de volgende opponent van PSV.

Feyenoord

Feyenoord heeft in de groepsfase van de Europa League in eigen huis gewonnen van FC Porto. Op basis van een spectaculaire tweede helft versloeg de ploeg van Jaap Stam de Portugese favoriet met 2-0.

Twitter avatar Feyenoord Feyenoord Rotterdam Dít is Rotterdam! ✊ #feyfcp #UEL https://t.co/5uFdB4yXsn

In de 49e minuut kwam Feyenoord op voorsprong. Jens Toornstra scoorde na een actie van Sam Larsson. In de 80e minuut maakte Rick Karsdorp er 2-0 van. Tussendoor raakten de Portugezen twee keer de lat en één keer de paal. Feyenoord (Steven Berghuis) schoot één keer op de lat.

Op de niet helemaal fitte Orkun Kökcü na speelde Feyenoord met het elftal dat afgelopen zondag FC Twente versloeg. Nicolai Jørgensen, die last heeft van een paar ribben, ontbreekt nog steeds. Feyenoord had de eerste wedstrijd in de groepsfase verloren van Rangers FC.

AZ pakt punt

AZ heeft de kans op een stunt tegen een Europese grootmacht laten liggen. De Alkmaarse formatie moest tegen een veredeld B-team van Manchester United genoegen nemen met 0-0. Daarmee deed AZ zichzelf tekort. De ploeg had het betere spel en kreeg ook de beste kansen, maar was in de afronding niet slagvaardig genoeg.

De beginfase van het duel beloofde niet veel goeds voor de thuisploeg. AZ liet zich terugdringen en kwam totaal niet in het eigen spel. Na tien minuten gooide de Alkmaarse ploeg de schroom van zich af en was bij vlagen het vertrouwde combinatievoetbal zichtbaar. (ANP)