Recensie

Recensie Muziek

Zweverige en weldadig zoete Temples

Het grote dilemma voor een band die zijn inspiratie haalt uit de jaren zestig en zeventig: hoe til ik mijn muziek naar de eenentwintigste eeuw. De Engelse band Temples woekert op het derde album Hot Motion met die opgave. Oude Pink Floyd- en verse Tame Impala-invloeden vechten om voorrang in knap geconstrueerde muziek, met gitaren en synthesizers verstrengeld in vervormde zweverigheid. De slepende drums van ‘Not Quite the Same’ zijn van het type dat Rick Rubin maar al te graag gesampeld zou hebben voor de Beastie Boys: een hiphopbeat avant la lettre die met Temples’ lijzige zang toch weer neigt naar classic rock. Aanstekelijke melodieën te over, met ‘You’re Either On Something’ als meest treffende voorbeeld van een psychedelische popsong die een hedendaagse sound koppelt aan een tijdloze uitstraling. De falsetzang streelt en verleidt. Een overdosis weldadige zoetigheid ligt een album lang op de loer.

Live: 18/11 Paradiso Noord, Amsterdam.