Zes lichamen geborgen na instorten brug in Taiwan

De achttien meter hoge brug stortte dinsdag in en kwam terecht op enkele vissersboten. Er wordt nog gezocht naar één vermiste.

De oorzaak van het instorten van de brug is nog onduidelijk.
De oorzaak van het instorten van de brug is nog onduidelijk. Foto Sam Yeh/AFP

In het noordoosten van Taiwan is donderdag het lichaam van een zesde slachtoffer geborgen na het instorten van een brug, melden lokale autoriteiten. Woensdag werden al de lichamen van vijf andere slachtoffers gevonden. De stalen boogbrug van achttien meter hoog stortte dinsdagochtend in en kwam terecht op vissersboten.

Op het moment dat dit gebeurde reed een tankwagen over de brug, die in het vissersdorp Nanfangao ligt. Het voertuig vloog na het instorten van de brug in brand en drie vissersboten kwamen onder het puin terecht. Er reden op dat moment geen andere voertuigen op de brug, wel vielen meerdere mensen die zich op de brug bevonden in het water.

De slachtoffers zijn drie Indonesiërs en drie vissers van Filippijnse afkomst. Dinsdag werden tien mensen, onder wie de chauffeur van de tankwagen, met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ook die slachtoffers komen uit Indonesië en de Filippijnen. Vissers uit deze landen werken vaak in Taiwan omdat ze daar beter betaald krijgen.

De oorzaak van het instorten is nog onduidelijk. De brug van 140 meter lang is gebouwd in 1998 en werd ondersteund door één boog. Enkele uren voor het instorten werd het gebied getroffen door een tyfoon, met windstoten tot ruim 140 kilometer per uur. Toen de brug instortte was het rustig weer.

Op Twitter zijn beelden verspreid van het instorten van de brug: