Verenigd Koninkrijk

Harry en Meghan klagen Britse krant aan om publicatie privébrief

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle hebben de Britse krant Mail on Sunday en moederbedrijf Associated Newspapers aangeklaagd voor het publiceren van een privébrief van Meghan aan haar vader Thomas Markle. Dat maakte de prins dinsdag bekend. Hij schrijft dat het koppel tot nu toe niet in staat is geweest de publicaties te corrigeren, iets waar media volgens hem gebruik van maken. Markle ligt sinds haar zwangerschap onder de loep van de roddelpers. Bijna dagelijks wordt er over haar geschreven. „Er komt een moment dat ageren het enige is wat je kunt doen, omdat het mensen en hun levens verwoest”, aldus prins Harry. Ook schrijft Harry dat hij bang is dat de geschiedenis zich herhaalt. Zijn moeder Diana kwam in 1997 bij een auto-ongeluk om het leven toen ze in Parijs door paparazzi achtervolgd werd. (NRC).