Recensie

Recensie

Puntgave liedjes van zeldzame kwaliteit

Wietske Loebis schrijft light verse-poëzie en liedteksten. Maar voor dat laatste bestaat weinig emplooi meer. Als kleinkunstenaars en cabaretiers tegenwoordig een lied aanheffen, is dat meestal van eigen makelij – ondanks de vele feilen die zulk repertoire vaak aankleven. En toch wist Wietske Loebis haar teksten de wereld in te sturen. Onder het motto Tekst zoekt muziek verspreidde ze haar werk via de sociale media met twee vragen: wie wil zo’n lied op muziek zetten en wie wil het zingen?

Het eerste klinkende resultaat zijn de 22 nummers die in dit album (plus tekstbundeltje) worden gezongen en gespeeld door uiteenlopende artiesten als Jenny Arean, Youp van ’t Hek, Mylou Frencken, Lucretia van der Vloot en Johan Hoogeboom, die ook op piano een hoofdrol speelt.

Zo zijn Loebis’ teksten puntgave liedjes geworden, vol originele formuleringen en verrassende wendingen – van een kwaliteit die zeldzaam was geworden.