Maastricht

‘Schadevergoeding voor scholieren na examendebacle VMBO’

121 scholieren van het VMBO Maastricht van wie vorig jaar de eindexamens ongeldig werden verklaard, krijgen ieder een schadevergoeding van 1.000 euro. Volgens hun advocaat gaat scholenkoepel LVO het bedrag voor het einde van het jaar uitkeren, meldt 1Limburg. Een woordvoerder van scholenkoepel LVO laat desgevraagd weten hier geen mededelingen over te kunnen doen. De advocaat was dinsdagavond niet bereikbaar voor commentaar. In totaal werden 354 diploma’s nietig verklaard, maar niet alle leerlingen krijgen de schadevergoeding. De schadevergoeding geldt alleen voor de 113 jongeren die aangeklopt hebben bij een advocatenkantoor en voor de acht anderen die een zaak begonnen via de rechtsbijstand. Het advocatenkantoor werd door een van de ouders ingeschakeld, waarna meer gedupeerden contact opnamen.

Via een enquête is geïnventariseerd hoeveel schade de leerlingen hadden geleden. Hieronder vielen de kosten van het annuleren van vakanties en examenfeesten en het mislopen van inkomsten doordat ze een herexamen moesten maken. (NRC)