Recensie

Recensie Muziek

Lust en liefde op luchtig tweede album Shura

De Britse Shura, geboren als Aleksandra Denton, debuteerde al lichtvoetig met Nothing’s Real (2016). Haar tweede album, Forevher, klinkt nog luchtiger; als een gelukzalige werveling van elektronica, funkritmes, maffe accenten en hoge zangstemmen. Hoeveel Shura’s er precies zijn, is niet duidelijk, want haar zang wordt steeds vermenigvuldigd tot een glazig klinkend koor.

Forevher is vernoemd naar een nieuwe geliefde, de teksten gaan over alle vormen van lust, liefde en gemis – wegens de afstand bijvoorbeeld, omdat de liefde in New York woont en Shura in Londen, blijkt uit ‘BKLYNLDN’. Twinkelende gitaar, precieze drumtikken en wolkige keyboards; elk instrument lijkt licht te worden aangeslagen, om vooral optimistisch te klinken. Shura zingt zowel ballads als melodieuze discoliedjes. Forevher is joyeus en geraffineerd tegelijk.

Live: 12/11 Melkweg, Amsterdam.