Liquidaties

Motorclub Caloh Wagoh verdacht van nog eens zes moorden en pogingen daartoe

Leden van motorclub Caloh Wagoh worden verdacht van nog minstens zes moorden of pogingen daartoe. Dat bevestigen bronnen aan NRC na berichtgeving woensdag van De Telegraaf. Een van die moorden is de liquidatie van de Amsterdamse crimineel Inchomar B. Hij werd afgelopen juli doodgeschoten. Uit gegevens van versleutelde PGP-telefoons zou onder meer blijken dat een Caloh Wagoh-lid heeft gezegd dat hij B. dood wilde hebben en hiervoor een prijs had uitgeloofd. Een ander lid zou het kenteken en het type auto van B. hebben doorgegeven. Over de nieuwe moorden of pogingen daartoe is weinig bekend. Volgens het AD kon de politie berichten onderscheppen door screenshots die hoofdverdachte R. maakte van berichten op zijn PGP-telefoon. Die zou hij op een laptop en externe harde schijven hebben opgeslagen. Tot dusver waren drie liquidaties ten laste gelegd aan Caloh Wagoh-leden. Ook zijn drie leden eerder dit jaar veroordeeld voor de aanslag op de redactie van tijdschrift Panorama. Verder worden clubleden verantwoordelijk gehouden voor de aanslag op het gebouw van De Telegraaf enkele dagen later. (NRC)