Geldvondst

Politie Amsterdam vindt bijna 13 miljoen euro in drugsonderzoek

De politie heeft tijdens een grootschalig drugsonderzoek in Amsterdam 12,8 miljoen euro in contanten aangetroffen. Dat meldt de politie dinsdag in een persbericht. Het geld werd gevonden bij doorzoekingen van vijf woningen. Volgens de politie is het de grootste vangst van drugsgeld ooit. Tijdens het onderzoek heeft de politie drie Colombianen, twee Albanezen, een Nieuw-Zeelander en een Marokkaan aangehouden. Het drugsonderzoek begon met een tip over Colombianen die zich bezig zouden houden met het invoeren en verhandelen van cocaïne in Nederland. Justitie verdenkt een 52-jarige vrouw uit Colombia ervan de leiding te hebben over deze operatie. De arrestanten werden op vier locaties in Amsterdam aangehouden. Vier van hen zijn negentig dagen vastgezet. De andere drie zijn vrijgelaten. (NRC)