Den Haag staat 75 tractoren toe op Malieveld

Boeren voeren dinsdag actie tegen het „negatieve beeld” dat over ze wordt geschetst. De organisatie verwacht dat 2.200 boeren met hun voertuig naar Den Haag komen.

Enkele honderden tractoren doorkruisen Nederland tijdens een protest tegen Brussel.
Enkele honderden tractoren doorkruisen Nederland tijdens een protest tegen Brussel. Foto Robin Utrecht/ANP

Boeren mogen dinsdag rond het Malieveld in Den Haag 75 tractoren opstellen tijdens een demonstratie. Dat heeft de gemeente afgesproken met de organisatoren van het protest. Burgemeester Pauline Krikke laat in een verklaring weten „pal voor het grondwettelijk demonstratierecht” te staan. Andere demonstranten moeten van de gemeenten hun voertuigen bij het voetbalstadion van ADO Den Haag of op het strand van Scheveningen parkeren.

De protestgroep Agractie heeft met „boeren, leveranciers en mensen die de agrarische sector een warm hart toedragen” de demonstratie georganiseerd. De organisatie verwacht dat meer dan 2.200 boeren met hun voertuig naar Den Haag komen.

Ze demonstreren tegen een „negatief beeld” dat de afgelopen jaren over boeren zou zijn geschetst. „De problemen van Nederland horen niet op ons bordje thuis”, aldus de organisatie. Ook keren ze zich tegen „gedwongen verdere inkrimping van de veestapel” en eisen ze „duidelijkheid voor de lange termijn”.

Lees ook: Wil de echte boerenleider nu opstaan?

Naar verwachting zorgt de protestactie van boeren die vanuit het hele land naar Den Haag komen dinsdag voor extra drukte op de weg.