Negentien doden door brand in Chinese fabriek

Het vuur brak uit in een fabriek in het oosten van China. Hoe de brand kon ontstaan, is niet bekend.

Brandweerlieden bij een andere brand in China.
Brandweerlieden bij een andere brand in China. Foto Wu Hong/EPA

Zeker negentien mensen zijn om het leven gekomen nadat zondag een brand uitbrak in een fabriek in het oosten van China. Dat meldt persbureau AFP. De oorzaak van de brand is vooralsnog niet bekend.

De fabriek staat in de regio Ninghai, ten zuiden van Shanghai. Volgens bronnen zijn drie mensen naar het ziekenhuis gebracht en konden acht mensen gered worden. Autoriteiten doen onderzoek naar de oorzaak van de brand. Het ongeluk gebeurde bij een fabriek van het bedrijf Ruiqi Shiyongpin, dat consumptiemiddelen produceert.

In China komen fabrieksbranden vaker voor omdat veiligheidsvoorschriften slecht worden nageleefd. In maart vielen 47 doden en honderden gewonden bij een explosie in een chemische fabriek in de oostelijke stad Yancheng. In november ontplofte een tankwagen met gevaarlijke stoffen in de noordelijke stad Zhangjiakou. Daarbij overleden 22 mensen.