Eredivisie

PSV maakte vorig seizoen 4,6 miljoen euro winst

PSV heeft voor het achtste jaar op rij zwarte cijfers kunnen schrijven. De Eindhovense eredivisieclub hield aan het afgelopen voetbalseizoen netto 4,6 miljoen euro over. PSV meldt dat dit het hoogste resultaat van de afgelopen tien jaar is, de incidentele inkomsten uit de grond-deal met de gemeente uit het seizoen 2011-2012 buiten beschouwing gelaten. Als landskampioen van 2018 haalde PSV afgelopen seizoen de groepsfase van de Champions League. De omzet steeg naar bijna 97 miljoen euro, 35 miljoen meer dan een jaar eerder toen PSV geen Europese inkomsten had. Desondanks hield PSV 160.000 euro over aan het seizoen 2017-2018. PSV verkocht onder anderen Santiago Arias, Joshua Brenet, Angeliño en Luuk de Jong, maar gaf 5 miljoen euro meer uit aan de komst van onder anderen Erick Gutiérrez, Denzel Dumfries, Ryan Thomas en Bruma. De kosten stegen afgelopen seizoen met 14 miljoen euro naar ruim 84 miljoen, vooral door toegenomen personeelskosten. PSV verwacht dit voetbaljaar weer een positief netto resultaat te halen, vooral dankzij transferopbrengsten. Zo werd Hirving Lozano deze zomer voor zo’n 40 miljoen euro aan Napoli verkocht. PSV speelt dit seizoen in de Europa League. (ANP)