Brieven

Brief

Protesteer mee tegen kappen bomen Rozengracht

Ik hoop dat veel Amsterdammers het artikel van Kester Freriks (‘Protest tegen kappen van honderd jaar oude bomen Rozengracht’, Amsterdambijlage 21 september) hebben gelezen over de voorgenomen bomenkap voor een veilige rijbaan op de Rozengracht. En dat zij helpen om de kap te voorkomen met alle middelen die ons in een rechtstaat ten dienste staan.

Als het mogelijk is om in goed gezamenlijk overleg met de bewoners de Franshalsbuurt te ontdoen van 600 parkeerplaatsen om de wijk groen te maken, moet dit beleid ook in andere Amsterdamse wijken mogelijk zijn.

Kester Freriks beschrijft glashelder welke alternatieven door onder meer bewoners zijn aangedragen. Als geboren Amsterdammer en eigenaar van een pand uit 1890 vlakbij de door uitlaatgassen vervuilde Stadhouderskade ben ik van mening dat de gemeente het vervuilende verkeer op de Rozengracht faciliteert en de oude bomen met volle kruinen vernietigt die ons juist helpen om een gezond klimaat te bevorderen.

Het strookt niet met hun groene beleid. Hun verweer getuigt niet van visie maar klinkt ambtelijk en het deugt niet.

Ik ben boos en liet van me horen door de petitie te ondertekenen op https://formulier.amsterdam.nl/thema/bouwprojecten/oranje-loper/inspraakrozengracht.

Mevrouw Bronwyn van Hensbergen, Amsterdam