39ste editie Nederlands Film Festival

HANS GERRITSEN

Van 27 september tot en met 5 oktober vindt in Utrecht de 39ste editie plaats van het Nederlands Film Festival. Openingsfilm is Instinct, de eerste film onder regie van actrice Halina Reijn. De eropvolgende dagen zal de jaaroogst van Nederlandse producties voor bioscoop en televisie te zien zijn. De Britse regisseur Michael Engler ( Downton Abbey) geeft op zaterdag 28 september een masterclass regie. Editor Job ter Burg verzorgt op 29 september een masterclass over de hermontage van Grimm van Alex van Warmerdam. Gastprogrammeurs Tim Hofman, Halina Reijn en Jandino Asporaat vertonen hun favorieten en inspiratiebronnen. Op 4 oktober worden de Gouden Kalveren uitgereikt.

Nederlands Film Festival
Nederlands Film Festival 27 sept. t/m 5 okt., diverse locaties in Utrecht. Inl: filmfestival.nl