Podcast

Over journalistieke afwegingen bij stukken over politiek

Deze zaterdag staat in NRC een interview met Karen Gebrands, gemeenteraadslid voor de PVV Den Haag en oud-Tweede Kamerlid. Zij vertelt over de zelfmoord van haar PVV-collega en vriendin Willie Dille en over het – in haar ogen – gebrek aan steun van de partij.

In Haagse Zaken vertellen de journalisten die het stuk schreven, Petra de Koning en Enzo van Steenbergen, over hoe ze het hebben aangepakt, hoe ze feiten checkten, hoe ze wederhoor pleegden en wat hun journalistieke afwegingen waren bij het schrijven. Het verhaal van Gerbrands biedt ook een inkijkje in hoe het eraan toe gaat in de Tweede Kamerfractie van de PVV, die voor pers ondoordringbaar is.

Luister ook de vorige alevering van Haagse Zaken: Politieke tussenstand: zo staan de fracties ervoor na de APB.