In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: sommige beelden kunnen door lezers als schokkend worden ervaren.
Werknemers van het veilinghuis Sotheby's, in Londen, poseren voor een foto met een kunstwerk van Banksy. 'Devolved Parliament', een schilderij dat het House of Commons voorstelt als een letterlijke apenrots, heeft een geschatte waarde van zo'n 1,7 tot 2,25 miljoen euro.
Foto Simon Dawson / Reuters
NASA-astronaut Christina Koch maakte deze foto, van de lancering van de Russische Sojoez-raket, vanuit ruimtestation ISS.
Foto Christina Koch / NASA / AP
De Haïtiaanse senator Jean Marie Ralph Féthière schoot maandag met een pistool in de lucht tijdens een demonstratie in Port-au-Prince. Naar eigen zeggen deed hij dit om zichzelf te beschermen tegen de demonstranten. Een fotograaf van persbureau AP raakte lichtgewond aan zijn gezicht. Het is sinds februari onrustig in Haïti, waar de straten zich wekelijks vullen met antiregeringsdemonstranten die het aftreden van president Jovenel Moïse eisen.
Foto Andres Martinez Casares / Reuters
Deze week werden over de hele week klimaatdemonstraties georganiseerd. In het Pizol-skigebied namen betogers deel aan een ceremonie om de 'dood' van een gletsjer, die door de opwarming van de aarde is weggesmolten, te herdenken. Wereldwijd verdwijnen gletsjers in rap tempo, bleek uit een rapport van het IPCC, het wetenschappelijk klimaatpanel van de Verenigde Naties.
Foto Fabrice Coffrini / AFP
In Jakarta gingen begin deze week duizenden studenten de straat op, uit onvrede met de Indonesische regering. Directe aanleiding voor de protesten is een aangekondigde wijziging van de anticorruptiewetgeving. De betogingen liepen op meerdere plekken in de hoofdstad uit op rellen. De politie zette traangas in tegen de betogers.
Foto Mast Irham / EPA
Een meisje voetbalt op straat in de Britse plaats Luton, vlak voor de wedstrijd tegen Leicester City. De wedstrijd eindigde in een blamage voor Luton, die met 0-4 verloor.
Foto Carl Recine / Reuters
Ondanks talloze initiatieven om afval in de oceanen tegen te gaan, is dit strand in Panama nog steeds bezaaid met afval. Volgens ngo Plastic Oceans komt er jaarlijks 8 miljoen ton plastic in het zeewater terecht.
Foto Luis Acosta / AFP
Betogers plunderen de etalage van een winkel in Mexico-stad. Een mars ter nagedachtenis aan de 43 Mexicaanse studenten die vijf jaar geleden verdwenen, liep afgelopen donderdag uit de hand. Veel mensen zijn boos over het onderzoek dat de staat liet uitvoeren naar de zaak. Zij vinden dat er te weinig is gedaan om de vermiste studenten te vinden, of te achterhalen wat er met hen gebeurd is.
Foto Henry Romero / Reuters
Raoni Metuktire is een stamhoofd en bekende pleitbezorger van het Kayapo-volk dat leeft in de Amazone. Hij riep deze week op tot het aftreden van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro, die hij verantwoordelijk houdt voor de ontbossing en bosbranden in het Amazone-gebied. Volgens Bolsonaro wordt Raoni gebruikt door buitenlandse mogendheden die zich willen bemoeien met de Amazone.
Foto Joedson Alves / EPA
Britse voetbalfans reageren op elkaar na een wedstrijd tussen Portsmouth en Southampton.
Foto John Sibley / Reuters
Spaanse militairen bij een oefening van de NAVO op Menorca. Ruim duizend militairen uit 24 landen doen mee aan de oefening die vrijdag begon en ruim een week duurt.
Foto David Arquimbau / EPA
Een man en een vrouw poseren voor een foto in een museum in Seoul, Zuid-Korea.
Foto Ed Jones / AFP
Een man met traditionele lederhosen slaapt tijdens de eerste dag van het Oktoberfest in München. Het enorme jaarlijkse bierfeest begon 21 september en duurt tot en met 6 oktober. Jaarlijks wordt er volgens de organisatie bijna zeven miljoen liter bier gedronken.
Foto Tobias Schwarz / AFP
Verlaten honden in een pension in Zuid-Korea dat op last van de autoriteiten gesloten moest worden. In het Aziatische land worden jaarlijks meer dan honderdduizend huisdieren achtergelaten. Actiegroepen roepen op tot meer toezicht.
Foto Jeon Heon-Kyun / EPA
Donderdag werden de lichten van de Eiffeltoren gedoofd als symbool van nationale rouw, nadat bekend was geworden dat de Franse oud-president Jacques Chirac op 86-jarige leeftijd was overleden.
Foto Geoffroy van der Hasselt / AFP