Thuiskok

Lamsvlees en pompoen

Volgens Sergio Herman is de keuken van Ibiza een smeltkroes van Spaanse, Arabische, Romeinse en andere invloeden. In dit hoofdgerecht komen die verschillende keukens samen.

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Kruid de pompoen met zeezout en zwarte peper. Leg plakjes pompoen dakpansgewijs over elkaar in een ovenschaal. Besprenkel met vijf eetlepels olijfolie. Bestrooi met een theelepel ras el hanout. Zet 20-25 minuten in het midden van de oven. De pompoen moet gaar zijn, maar mag nog een beetje bite hebben. Roer Griekse yoghurt los en breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Bak in een grote pan in wat olijfolie het lamsgehakt goed aan. Voeg de knoflook, de sjalotten, de overige ras el hanout en de chilivlokken toe. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met zeezout en zwarte peper. Voeg als het gehakt gaar is de peterselie, vijf eetlepels olijfolie en de helft van de citroenrasp toe. Roer tot een smeuïge massa. Neem de pompoen uit de oven. Verdeel het lamsgehakt eroverheen. Lepel er wat hummus en Griekse yoghurt overheen. Verdeel er wat mosterdsla en bloedzuring overheen. Werk af met olijfolie, extra ras el hanout, de overige citroenrasp en de granaatappelpitten.