The Good Place 4 en andere series die in week 39 verschenen

On demand Een overzicht van series die op de onlinevideodiensten zijn verschenen. Waaronder het laatste seizoen van de meest gevatte sitcom van de laatste jaren.

Jameela Jamil als Tahani Al-Jamil in The Good Place 4.
Jameela Jamil als Tahani Al-Jamil in The Good Place 4. Beeld Netflix

The Good Place 4

De slimste en meest gevatte sitcom van de laatste jaren neemt afscheid met een vierde seizoen. The Good Place begon met een sterk gegeven: wat als een ‘slecht’ persoon per ongeluk toch in de hemel terecht komt? Al snel ontwikkelde dit gegeven zich en jaste maker Michael Schur er in een razendsnel tempo grote plotontwikkelingen door. De uitstekende cast – met onder anderen Kristen Bell en Ted Danson – wist de absurde situaties altijd te verkopen. Netflix, elke week een aflevering.

Vis a Vis 4

Ook de Spaanse gevangenisserie Vis a Vis, is toe aan een slotseizoen. Op papier lijkt het een variant op Orange is the New Black: de serie volgt een jonge vrouw die in de gevangenis terechtkomt. Hoe loopt haar verhaal af? Uit de koker van Álex Pina (La casa de papel). In 2020 verschijnt een spin-off: Vis a vis: El oasis. Netflix, acht afleveringen.

Transparent: Musicale Finale

Een derde afscheid deze week. Transparent zwaait af met een heuse musical. De Amerikaanse dramaserie begon in 2014 met het verhaal van een transgenderouder en haar neurotische familie. De serie kwam na het vierde seizoen stil te liggen nadat hoofdrolspeler Jeffrey Tambor werd beschuldigd van seksueel wangedrag. Net als Kevin Spacey in House of Cards is zijn personage uit de serie geschreven. Bedenker Jill Soloway besloot verder om realisme los te laten en de overgebleven personages te laten zingen en dansen. Een waarschuwing: de eerste recensies van Amerikaanse critici zijn niet mals. Amazon Prime Video, 100 minuten.