Luchtvaart

‘Boeing schikt eerste rechtszaken met familie slachtoffers na crash Lion Air’

Boeing heeft vorige maand de eerste schikkingen getroffen in rechtszaken met familieleden van slachtoffers van de vliegtuigramp met 737 MAX van vliegtuigmaatschappij Lion Air. De internationale persbureaus Reuters en AFP meldden woensdag op basis van bronnen dat elk van de families minstens 1,1 miljoen euro ontvangt. De vliegtuigbouwer trof schikkingen met elf families.

De advocaat van de families bevestigt aan Reuters en AFP dat voor elf van de zeventien families die zij vertegenwoordigen een schikking is getroffen, maar wil niets kwijt over de hoogte daarvan. Volgens bronnen is het minimale bedrag voor slachtoffers zonder partner en kinderen. Verder zouden onder meer ook levensverwachting en inkomen de hoogte van de schikking bepalen. Boeing erkent geen aansprakelijkheid, aldus de advocaat.

De 737 MAX van Lion Air stortte in oktober vorig jaar kort na de start in Indonesië neer in de Javazee. Daarbij kwamen alle 189 inzittenden en bemanningsleden om het leven. Er zijn ongeveer 55 rechtszaken aangespannen om deze crash. (NRC)