Topman WeWork vertrekt na kritiek

Afleiding

Adam Neumann, topman van vastgoedbedrijf WeWork, is dinsdag opgestapt als bestuursvoorzitter. Hij blijft aan als commissaris. Financieel directeur Artie Minson en vicevoorzitter Sebastian Gunningham nemen zijn taken voorlopig over. Neumann (40) zegt in een persbericht dat alle kritische berichten over hem de afgelopen tijd een „flinke afleiding” zijn geworden. Het is in het belang van het bedrijf, dat hij mede-oprichtte, dat hij opstapt, stelt Neumann. Zijn positie kwam verder onder druk te staan toen WeWork vorige week de geplande beursgang uitstelde. Beleggers zouden onvoldoende interesse tonen voor de aandelen, mede door snelle daling van de getaxeerde waarde. Een deel van de twijfels rondom WeWork betrof het optreden van de flamboyante topman. Zo trok hij 700 miljoen dollar (627 miljoen euro) uit het bedrijf door voor de beursgang een deel van zijn aandelen te verkopen. Ook verhuurde hij zijn eigen woonruimte aan zijn bedrijf. De ondoorzichtige bedrijfsstructuur, met allerlei verbanden tussen holdings, werkmaatschappijen, Neumann en zijn vrouw, wekte bij beleggers ook argwaan. (NRC)