TBS-kliniek

Patiënt filmt opnieuw vanuit tbs-kliniek en deelt beelden online

Een patiënt uit de tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum heeft daar heimelijk video’s gemaakt en die op YouTube gedeeld. Vier jaar geleden deed hij hetzelfde vanuit de Van Mesdagkliniek in Groningen. Patiënten mogen geen smartphones hebben. Ook mogen ze niet op internet. Zijn telefoon en smartwatch zijn afgenomen. De tbs-kliniek gaat met de man „het gesprek aan over de vervolging van zijn behandeling”. „Het is duidelijk dat deze man niet om kan gaan met vrijheden die hij binnen de kliniek heeft, dus zijn vrijheid zal beperkt gaan worden”, aldus de woordvoerder. Op de beelden is te zien hoe de patiënt zich vrijelijk beweegt door de kliniek en hoe hij met de sleutel, die hij naar eigen zeggen van een van behandelaar heeft gekocht, naar een afzonderingskamer gaat (NRC).