Ajax heeft eenvoudige avond tegen Fortuna Sittard: 5-0

Quincy Promes was op schot en maakte drie doelpunten tegen de bezoekers uit Limburg. Ajax is op doelsaldo koploper van de Eredivisie.

Nicolas Tagliafico in duel met Jorrit Smeets
Nicolas Tagliafico in duel met Jorrit Smeets Foto VI Images/ANP

Ajax heeft woensdag pas na rust afstand genomen van Fortuna Sittard, maar deed dat toen wel ruim. Na een eerste helft zonder doelpunten liep de kampioen uit naar een zege van 5-0. Quincy Promes scoorde driemaal.

Ajax besliste het duel in de eerste acht minuten van de tweede helft. Promes opende voor het derde duel op rij de score. Daarna trof David Neres doel op aangeven van de ingevallen Klaas-Jan Huntelaar. Promes tekende ook voor 3-0, nadat doelman Alexei Koșelev een schot van Razvan Marin niet onder controle had gekregen.

Daarna werkte de ongelukkige Cian Harries nog een inzet van de ingevallen Ryan Gravenberch in eigen doel en bepaalde Promes met zijn derde treffer de eindstand.

PSV

Ajax blijft door de zege koploper, op basis van een beter doelsaldo dan PSV. De Eindhovenaren wonnen eerder op de avond thuis maar moeizaam van FC Groningen. Pas in de extra tijd stelde invaller Bruma de overwinning veilig: 3-1.

De Brabantse ploeg leidde bij de rust comfortabel met 2-0 dankzij treffers van Pablo Rosario en Denzel Dumfries. Na de pauze waande de formatie van coach Mark van Bommel zich iets te vroeg winnaar. FC Groningen kwam in de 70e minuut door een treffer van Ramon Lundqvist (ex-PSV) terug tot 2-1, maar de blamerende gelijkmaker bleef PSV bespaard. Bruma zorgde, met goedvinden van de VAR, voor opluchting in Eindhoven.

PSV’ers vieren de 2-0 van Denzel Dumfries. Foto VI Images/ANP