Literatuurprijzen

Uphoff, Buwalda en Rueb op shortlist BookSpot-prijzen

De romans Vallen is als vliegen van Manon Uphoff en Otmars zonen van Peter Buwalda zijn, net als de non-fictieboeken Hemelse mevrouw Frederike van Maaike Meijer en Laura H. van NRC-journalist Thomas Rueb, genomineerd voor de BookSpot Literatuurprijzen. Tien boeken dingen nog mee naar de twee grote prijzen die op 14 november worden uitgereikt. De prijs kent vanaf dit jaar twee winnaars, voor fictie en non-fictie: beide worden bekroond met 50.000 euro. De fictie-genomineerden zijn, naast Uphoff en Buwalda, romanciers Wessel te Gussinklo (De hoogstapelaar), Nicolien Mizee (Moord op de moestuin) en Marente de Moor (Foon). Meijer en Rueb nemen het op tegen Mirjam van Hengel (Een knipperend ogenblik), Lieve Joris (Terug naar Neerpelt) en Sjeng Scheijen (De avant-gardisten). (NRC)