3.000 kinderen

Raad voor de Kinderbescherming krijgt wachtlijst maar niet korter

De Raad voor de Kinderbescherming helpt nog altijd onvoldoende kinderen. Vanaf januari zou de wachtlijst tot 750 kinderen moeten zijn teruggebracht, maar uit een inspectierapport blijkt dat de eerste vier maanden van dit jaar de wachtlijst niet is verkleind. Op de landelijke wachtlijst staan rond de 3.000 kinderen, begin dit jaar waren dat er 2.800. Die wachten gemiddeld langer dan tien dagen – het streven – per kind. „Maar dat is op dit moment onhaalbaar”, aldus een woordvoerder. De raad zegt het probleem van de wachtlijsten niet alleen op te kunnen lossen. Ook heeft het problemen met het personeelsbestand, volgens de woordvoerder. „Op papier hebben we genoeg medewerkers voor het aantal zaken dat we moeten behandelen”, zegt hij. „Maar niet iedereen is inzetbaar.” (NRC)