Thuiskok

Gazpacho Ibiza

Schil 1 komkommer. Maal in de blender 3 ontvelde tomaten met knoflook, bleekselderij, 200 gram watermeloen en geschilde komkommer. Kruid met zout en peper en verfris met de cabernet-sauvignonazijn. Voeg 5 eetlepels olijfolie toe en wrijf het mengsel door een zeef. Snijd de overige komkommers in plakjes. Pel de ui en halveer hem. Snijd 1 helft in dunne halve maantjes en de andere helft fijn. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snijd in plakjes. Snijd de overige tomaat in blokjes en meng er 2 eetlepels fijngesneden ui doorheen. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan. Rooster de zonnebloem- en pompoenpitten en kruid met fleur de sel. Hak de pitten grof en meng door het tomaat-uimengsel. Kruid met fleur de sel en witte peper en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Verfris met wat citroenrasp en -sap. Kruid de komkommer- en de avocadoplakjes met witte peper en fleur de sel en besprenkel met olijfolie. Leg ze dakpansgewijs over elkaar in de curve van een diep bord. Laat het midden vrij. Scheur het brood in stukjes en bak in 2 eetlepels olijfolie, kruid met fleur de sel. Schenk de gazpacho in het midden van de borden tot aan de rand van de groentekrans. Schik hierop de tomatentartaar. Verdeel de halve maantjes van zoete ui over de groentekrans. Druppel wat olijfolie over de gazpacho en verdeel er de stukjes brood overheen.