FIFA

Van Veenendaal ’s werelds beste keepster

Sari van Veenendaal was al keeper van het toernooi bij het WK voetbal. Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP
Sari van Veenendaal was al keeper van het toernooi bij het WK voetbal. Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

De Nederlandse Sari van Veenendaal is maandag tijdens het gala van wereldvoetbalbond FIFA uitgeroepen tot beste vrouwelijke keeper van het jaar. Ze versloeg de Chileense Christiane Endler en de Zweedse Hedvig Lindahl. Lionel Messi bleef Virgil van Dijk voor in de verkiezing van de beste mannelijke voetballer ter wereld. Hij werd voor de zesde keer uitgeroepen tot beste voetballer van het jaar. Van Veenendaal zei in Milaan dat ze als klein meisje er al van droomde om de beste voetballer ter wereld te worden. Ook bedankte ze haar ploeggenoten van Oranje, Atlético Madrid en Arsenal: „Want dit is ook een teamprijs.” De 29-jarige Van Veenendaal heeft een goed seizoen achter de rug. Afgelopen zomer bereikte ze met Nederland de finale van het WK voetbal voor vrouwen. (NRC)