ECB

Draghi: kritiek van bankbestuurders kan schadelijk zijn

Openlijke kritiek van centralebankbestuurders op de ingeslagen monetaire koers kan schadelijk zijn voor de economie van het eurogebied. Daarvoor heeft president van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi maandag in Brussel gewaarschuwd. Hiermee reageerde de Italiaan op recente uitlatingen van onder anderen het hoofd van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot. Toen de ECB deze maand opnieuw een programma voor opkoop van obligaties aankondigde, sprak Knot zich daartegen uit. Het programma „staat in geen verhouding tot de huidige economische omstandigheden”, schreef Knot in een ongebruikelijk statement. Draghi zei tegenover het Europees Parlement dat dit soort meningsverschillen „vrij gebruikelijk” zijn. Wel belangrijk is volgens Draghi de „vorm waarin de afwijkende mening wordt bekendgemaakt”. (ANP)