Televisieprijzen

Emmy’s voor laatste seizoen Game of Thrones

De hitserie Game of Thrones is zondag voor de vierde keer bekroond met een Emmy voor beste dramaserie. Het won ook een Emmy voor beste bijrol, vertolkt door Peter Dinklage. Hoogtepunt van de avond was de Emmy voor beste acteur voor Billy Porter. Hij is de eerste openlijk homoseksuele man die deze prijs wint. Porter speelt in de serie Pose, over de lhbtq-gemeenschap in het ballroomdansen in New York in de jaren 80 en 90. De Britse tragikomedie Fleabag won vier Emmy’s, waaronder die voor beste komedie. Beste miniserie was het op waarheid gebaseerde Chernobyl, over de ramp met de Oekraïense kernreactor in de jaren 80. De twee hoofdrolspelers in Killing Eve, Sandra Oh en Jodie Comer, waren beiden genomineerd in de categorie beste actrice. Comer ging met de prijs naar huis (NRC).