Honkbal

Nederlandse ploeg moet op herhaling voor ‘Tokio’

De Nederlandse honkballers hebben zich nog niet weten te kwalificeren voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Het Koninkrijksteam versloeg zondag in Bologna Italië met 8-3 en eindigde bij het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) als tweede achter Israël. Dat land is verzekerd van een ticket voor Japan. Nederland wist voor het duel met Italië al dat directe plaatsing onmogelijk was. Israël moest tegen Zuid-Afrika en won afgetekend: 11-1. Nederland, dat vorige week Europees kampioen werd, verloor bij het OKT alleen van Israël. Tegen Italië kwam de ploeg van bondscoach Evert-Jan ’t Hoen met 4-1-voor. In de zesde inning kwamen de Italianen terug tot 4-3, maar in de laatste inning liep Oranje uit naar 8-3. In maart volgt de laatste kans op olympische kwalificatie. Zes landen van verschillende continenten spelen dan tegen elkaar voor één deelnamebewijs. (ANP)