Eredivisie

Feyenoord redt een punt bij FC Emmen

Feyenoord heeft zondag in de uitwedstrijd tegen FC Emmen diep in blessuretijd een gevoelige nederlaag voorkomen. De Rotterdammers, die na twaalf minuten met 2-0 voor stonden, speelden 3-3 gelijk. De gelijkmaker kwam van invaller Jens Toornstra. Orkun Kokcü en Luciano Narsingh scoorden in de beginfase (0-2), maar een makkelijke middag werd het allerminst. Dankzij fraaie treffers van Robbert de Vos en Sergio Peña kwam Emmen nog voor rust langszij (2-2). Na een uur profiteerde Luciano Slagveer van een defensieve fout van de Argentijn Marcos Senesi, die debuteerde bij Feyenoord (3-2). Emmen speelde het laatste kwartier met tien man nadat de Belg Michaël Heylen van het veld was gestuurd door scheidsrechter Dennis Higler. Toornstra bezorgde Feyenoord in de 96ste minuut alsnog een punt.

Vitesse won zaterdag met veel moeite in Arnhem van Fortuna Sittard (4-2), dat twee keer op voorsprong kwam. Vooral door toedoen van Bryan Linssen wist Vitesse zich te herstellen. Hij scoorde in de laatste tien minuten twee treffers.

AZ won op inmiddels vertrouwd terrein de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De Alkmaarse ploeg zegevierde zondag in het tijdelijke onderkomen met 1-0. Teun Koopmeiners zorgde een kwartier voor tijd uit een strafschop voor het doelpunt.

AZ speelt vanwege het instorten van een deel van het dak in het eigen stadion, vrijwel alle thuiswedstrijden tot eind 2019 in het stadion in Den Haag.