Duitsland

RB Leipzig is lijstaanvoerder na overwinning bij Werder Bremen

Na vijf speelronden is RB Leipzig de leider in de Bundesliga. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann won bij Werder Bremen: 3-0. Leipzig heeft twee punten voorsprong op Bayern München, de eerste achtervolger. De Hongaar Willi Orban en de Oostenrijker Marcel Sabitzer scoorden voor rust voor Leipzig, dat na een uur met tien man verder moest, na rood voor Konrad Laimer. Desondanks maakte Marcelo Saracchi nog de 3-0. Bayern won eenvoudig van FC Köln: 4-0. Namens de titelverdediger scoorde Robert Lewandowski tweemaal. Leverkusen, de ploeg van trainer Peter Bosz, won thuis van Union Berlin: 2-0. Bij Leverkusen bleef Daley Sinkgraven op de bank. De Nederlander Javairô Dilrosun had met een doelpunt en een assist een groot aandeel in de zege van Hertha BSC op SC Paderborn: 2-1. (ANP)