Verstappen derde in Grand Prix Singapore, Vettel wint

Het is de zesde keer dit seizoen dat Max Verstappen een podiumplek verovert. Sebastian Vettel werd zondag eerste.

Verstappen in actie op het Marina Bay City Circuit.
Verstappen in actie op het Marina Bay City Circuit. Foto Lim Yong Teck/AP

Max Verstappen is zondag als derde gefinisht in de Grote Prijs van Singapore. De coureur van Red Bull Racing, die vanaf plek vier was vertrokken, was 3,82 seconden langzamer dan Charles Leclerc van Ferrari. Leclercs teamgenoot Sebastian Vettel won.

Leclerc was van pole position gestart en aasde op zijn derde zege op rij, maar hij raakte bij de enige pitstop in de race zijn koppositie kwijt aan Vettel. De viervoudig wereldkampioen boekte zijn eerste overwinning sinds de Grote Prijs van België van vorig jaar.

Lewis Hamilton eindigde als vierde en behield de leiding in het kampioenschap. Hij reed in de slotronden angstvallig dicht achter Verstappen, maar de Limburger wist een aanval van de regerend wereldkampioen op zijn derde positie te pareren. Het is de zesde keer dit seizoen dat Verstappen een podiumplek weet te bemachtigen.

Max Verstappen was best tevreden met zijn derde plek in de Grote Prijs van Singapore. „Het was goed genoeg”, zei de Nederlandse Formule 1-coureur tegen persbureau ANP kort na de avondrace op het verlichte stratencircuit Marina Bay. „Het is moeilijk inhalen hier, dus ik kan blij zijn met mijn podiumplek. Ik heb in ieder geval weer de nodige punten verdiend voor het kampioenschap.” (ANP/NRC)

Twitter avatar VerstappenNL Max Verstappen Chequered flag! 🏁Max Verstappen takes 3rd place in the #SingaporeGP, his 6th podium of the year. Vettels wins the race and Leclerc makes it a Ferrari 1-2.