Gerechtelijk onderzoek

Huiszoekingen Belgisch OM bij aankomend KPN-topvrouw Leroy

Het Openbaar Ministerie in België heeft donderdag huiszoekingen gedaan bij aankomend KPN-topvrouw Dominique Leroy. Justitie in België bevestigt bij Belgische media dat er diverse huiszoekingen zijn gedaan „in het kader van een gerechtelijk onderzoek”. Er zouden zowel huiszoekingen zijn gedaan op haar thuisadres als bij telecombedrijf Proximus, waar zij vertrekt als topvrouw. Volgens Belgische media hebben de huiszoekingen te maken met een onderzoek naar handel met voorkennis. Begin deze maand maakte financiële toezichthouder FSMA bekend te onderzoeken of de 54-jarige Leroy haar Proximus-aandelen met voorkennis heeft verkocht. Leroy verkocht begin augustus 10.840 Proximus-aandelen voor ongeveer 285.000 euro. Een maand later kondigde ze haar vertrek aan. (NRC)