In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: sommige beelden kunnen door lezers als schokkend worden ervaren.
Mannen dragen de doodskist van een van de slachtoffers van een drone-aanval in een oostelijke provincie van Afghanistan. Doelwit van die aanval, die woensdagnacht werd uitgevoerd, waren eigenlijk leden van de terreurorganisatie Islamitische Staat. Maar het ging mis, en er werd een boerengemeenschap geraakt. Zo'n dertig burgers kwamen om.
Foto Reuters/Parwiz
Brandweermannen proberen het vuur te doven in het nationale park Sabangau, op het Indonesische eiland Borneo. Daar woeden nu al enige tijd hevige bosbranden.
Foto Willy Kurniawan/Reuters
In deze zoutbaden, bij de vlakte Salar de Uyuni, gaat Bolivia beginnen met de winning van lithium. Het product wordt verkocht aan China, voor de elektromotorische kracht.
Foto Pablo Cozzaglio/AFP
In Havana staan autochauffeurs in de rij bij een tankstation. Deze week gaf de Cubaanse president Miguel Diaz-Canel de VS de schuld van een brandstoftekort in het land. De Amerikanen hebben sancties opgelegd aan verschillende bedrijven die brandstof van Venezuela naar Cuba transporteerden.
Foto Yamil Lage/AFP
Vrijdag namen studenten over de hele wereld deel aan klimaatprotesten - zo ook op Marovo Island, een van de Salomonseilanden. Een student deelde deze foto op sociale media.
Foto 350 Pacific via Reuters
Jonge Nepalese acteurs wachten de laatste paar minuten voordat ze beginnen aan hun opvoering. Ze spelen een toneelstuk dat is geënt op de hindoeïstische mythologie. Het is onderdeel van een festival over de Hindoestaanse cultuur en religie in Kathmandu.
Foto Prakash Mathema/AFP
Het bovenaanzicht van een door de orkaan Dorian verwoeste woonwijk op de Abaco-eilanden in de noordelijke Bahama's. Inwoners van de Bahama's kampen nog steeds met stroomuitval, overstromingen en voedsel- en medicijntekorten die het gevolg zijn van de orkaan die begin september over de eilanden raasde.
Foto Ramon Espinosa/AP
Fedor Smolov, de spits van Lokomotiv Moskou, showt zijn tattoeages na afloop van de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen. De Russische ploeg won de uitwedstrijd in groep D van de Champions League met 2-1.
Foto Rolf Vennenbernd/AFP
In de buurt van Groesbeek werd afgelopen donderdag de 75ste verjaardag van Operation Market Garden herdacht, het uiteindelijk gefaalde offensief van de geallieerden om strategische bruggen op Nederlands grondgebied te veroveren. Als onderdeel van de herdenking demonstreerden parachutisten een sprong.
Foto Peter Dejong/AP
Als onderdeel van een traditionele helingsceremonie is deze man tot aan zijn romp begraven in zwart zand, op een strand in het Indonesische Banda Atjeh. In dit gebied geloven sommige bewoners dat het zwarte zand medische problemen, van een hoge bloeddruk tot hartziekten, kan voorkomen of genezen.
Foto Hotli Simanjuntak/EPA
Een familie in het Indiase dorp Baragram zit op de veranda voor hun traditioneel gebouwde huis.
Foto Harish Tyahi/EPA
De voormalig proftennisers Rod Laver en John McEnroe (de coach van Team Europa) gooien tennisballen naar het publiek dat is afgekomen op het officiële feestje voor het begin van de Laver Cup in Genève.
Foto Denis Balibouse/Reuters
Een cellist speelt mee in een 'flashmob-concert' in de City University in Hongkong. Hij en andere artiesten dragen gezichtsbedekkende kleding en brillen. De artiesten betuigen zo hun steun aan de demonstranten die al zo'n vier maanden de straten op gaan en meer democratie eisen.
Foto Philip Fong/AFP
Een close-up van een bruid tijdens een bruiloft. Ze zit in het huis van haar nieuwe echtgenoot, in Baramulla in het door India gecontroleerde Kashmir. Trouwerijen zijn uitbundige gelegenheden in Kashmir. Er worden kosten noch moeite gespaard - de organisatie ervan is dan ook belangrijk voor de lokale economie. Sinds de Indiase regering besloot de autonomie van Kashmir zeer te beperken, is de bevolking erg onzeker over de toekomst in de regio. Veel trouwerijen zijn uitgesteld of afgezegd.
Foto Tauseef Mustafa/AFP