Thuiskok

Hartige kruidencake

Hartige cakes zijn ideaal voor het weekend of voor op een buffettafel, bijvoorbeeld. Wanneer u geen kookthermometer heeft, let u er dan op dat het vuur laag is en u de sabayon niet aan de kook brengt.

Verhit de oven tot 170 graden. Klop de eieren op tot een lichtgele en schuimig-romige massa. Schud in een plastic zakje bloem, bakpoeder, zout en 5-kruidenpoeder goed door elkaar. Spatel dit mengsel luchtig door de eiermassa. Spatel er ook de boter, gehakte groene kruiden, kaas en yoghurt door. Kwast de binnenkant van een cakeblik in met zachte boter, bestuif het met bloem, stort het cakebeslag erin en laat de cake in 40 minuten in de oven gaar bakken. Verhit een scheut zonnebloemolie in een steelpan. Fruit hierin paprika en sjalot. Zet het vuur laag, voeg knoflook en groentebouillon toe en laat het mengsel 20 minuten op laag vuur zachtjes koken. Pureer het in de blender of wrijf de saus door een zeef terug in de steelpan. Spatel de crème fraîche erdoor. Voeg eidooiers toe en klop de saus met een garde au bain-marie tot hij schuimig en gebonden is: de temperatuur van de saus mag niet hoger dan 70 graden worden. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de cake in plakken en schep er de sabayon over.