Straatnamen Straat in Rotterdam vernoemd naar NRC-journalist Emmy van Overeem

Foto V. Mentzel
Foto V. Mentzel

Naar Emmy van Overeem, die van 1968 tot 1980 als journalist verbonden was aan de Nieuwe Rotterdamse Courant en NRC Handelsblad, is een straat vernoemd in Charlois.

De Emmy van Overeemstraat maakt deel uit van een wijk die ten noorden van de Charloise Lagedijk en ten westen van de Krabbendijkstraat wordt gebouwd. Alle straten dragen namen van journalisten die in Rotterdam werkzaam waren, zoals Jan Eijkelboom, Ruud Kuyper, Loek Elfferich en Evert Diemer.

Van Overeem (1931-2012) was non voordat zij journalist werd. Ze schreef onder meer over emancipatie. In 1976 werd haar de persprijs van de Vereniging voor Vrouwenbelangen toegekend en in 1990 werd ze Ridder in de Orde van Oranje Nassau.