Slachtoffer liquidatie Amsterdam-Zuidoost is oud-voetbalprof Kelvin Maynard

De 32-jarige Surinaams-Nederlandse voormalige voetballer speelde onder meer bij FC Volendam en FC Emmen.

Maynard werd in zijn auto onder vuur genomen en overleed kort daarna aan zijn verwondingen.
Maynard werd in zijn auto onder vuur genomen en overleed kort daarna aan zijn verwondingen. Foto Sem van der Wal/ANP

De man die woensdagavond werd doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost is de 32-jarige voormalige profvoetballer Kelvin Maynard. Dat bevestigt de Amsterdamse politie donderdag.

Twee verdachten losten woensdagavond meerdere schoten op de auto waar de Surinaams-Nederlandse Maynard in reed. De beschoten auto kwam uiteindelijk tot stilstand tegen de gevel van een brandweerkazerne. De recherche heeft de hele nacht onderzoek gedaan naar de moord op de Langbroeksdreef.

Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo We kunnen bevestigen dat het dodelijke slachtoffer van het schietincident gisteravond op de Langbroekdreef de 32-jarige Kelvin Maynard is. Het onderzoek naar zijn dood is in volle gang.

Ondanks reanimatiepogingen van toegesnelde brandweermannen overleed Maynard kort na de beschieting aan zijn verwondingen. De twee verdachten, die op een zwarte scooter met drie wielen reden en donker gekleed waren, zijn nog voortvluchtig.

Medeleven

Maynard speelde onder meer bij FC Volendam en FC Emmen en bij clubs in Portugal, Hongarije en Engeland. Dit seizoen speelde hij in de amateurcompetitie bij de Alphense Boys in Alphen aan den Rijn. De voetbalclub betuigt zijn „diepste medeleven” aan de nabestaanden, onder wie vrouw en kinderen. Donderdagavond vindt een besloten bijeenkomst plaats met de spelersgroep en de staf. De wedstrijd van zaterdag is uit het programma gehaald.

Kelvin Maynard werd woensdag het tweede slachtoffer van vuurwapenwapengeweld in de hoofdstad. De politie gaat er vooralsnog niet vanuit dat de beschieting gerelateerd is aan de liquidatie van de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum.