Liberia

Brand in koranschool kost 26 kinderen het leven

Zeker 26 kinderen en twee leraren zijn in de nacht van dinsdag op woensdag omgekomen bij een brand in een koranschool in een buitenwijk van Monrovia, de hoofdstad van het West-Afrikaanse Liberia. De slachtoffers waren jongens tussen de tien en twintig jaar oud. De kinderen sliepen toen de brand uitbrak. Volgens een woordvoerder van de politie was een probleem met de elektriciteit waarschijnlijk de oorzaak, maar is nader onderzoek nodig. Buurtbewoners hadden geprobeerd de jongens te redden, maar de enige ingang van de school was geblokkeerd. President George Weah heeft de school woensdag bezocht. Op Twitter reageert hij: „Dit is een moeilijke tijd voor de familie en vrienden van de slachtoffers en voor heel Liberia.” De slachtoffers zijn woensdag begraven. (AFP, AP)