Autocross

Bestuurder die publiek bij cross in Leende inreed blijft langer vast

De 21-jarige chauffeur van de auto die zondag bij een autocrosswedstrijd in het Brabantse Leende op het publiek inreed, blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris heeft zijn voorarrest woensdag met veertien dagen verlengd. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem niet langer van poging tot moord, maar van poging tot doodslag. Zijn zeventienjarige vriendin is vrijgelaten. Kort na het incident vertelde ze de politie dat ze op de bijrijdersstoel zat, maar volgens het OM was dat niet het geval. Na de aanrijding werd de man belaagd, waarop zijn vriendin uit Veghel tegenover de politie „de schuld op zich nam”. Uit getuigenverklaringen blijkt dat alleen de bestuurder in de auto zat. De man uit Reuver reed twee mannen aan na een ruzie over het inschrijfgeld voor een geannuleerde rit. (NRC)