14-jarige jongen vast voor mishandeling 71-jarige Hagenaar

De jongen gaf zichzelf woensdag aan bij de politie. Het onderzoek naar andere verdachten van de mishandeling van de 71-jarige man op maandag, die aan de gevolgen ervan overleed, loopt nog.

Een 71-jarige man uit Den Haag overleed maandag aan de gevolgen van een mishandeling.
Een 71-jarige man uit Den Haag overleed maandag aan de gevolgen van een mishandeling. Foto Niels Wenstedt/ANP

Een 14-jarige jongen is woensdag door de politie in Den Haag gearresteerd op verdenking van mishandeling van een 71-jarige man. Dat meldt de politie donderdag. De jongen had zichzelf woensdag aangegeven.

De 71-jarige man overleed maandag. Eerder op de middag was hij door een groep jongeren mishandeld op de Willem de Zwijgerlaan in Den Haag. De man liep na de mishandeling naar huis en raakte daar onwel. Hij werd nog gereanimeerd, maar overleed in het ziekenhuis.

Het onderzoek naar andere verdachten in de zaak gaat volgens de politie „onverminderd verder”. Volgens Omroep West zou het gaan om een groep van zes jongeren. De man zou de jongens hebben gevraagd of zij uit de weg wilden gaan. Daarop zou een ruzie zijn ontstaan. De politie kan in verband met het lopende onderzoek niet bevestigen of dit de aanleiding is.

Correctie (20 september 2019): In een eerdere versie van dit stuk stond dat de man is overleden aan de gevolgen van de mishandeling. De politie heeft nog de doodsoorzaak nog niet bekendgemaakt. Hierboven is dat aangepast.