Zeker 26 kinderen en twee leraren overleden bij brand school Liberia

Het vuur brak in de nacht van dinsdag op woensdag uit, terwijl veel kinderen lagen te slapen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Archiefbeeld van een Liberiaanse politieauto.
Archiefbeeld van een Liberiaanse politieauto. Foto Ahmed Jallanzo/EPA

Zeker 26 kinderen en twee leraren zijn in de nacht van dinsdag op woensdag overleden bij een brand in een Koranschool in de Liberiaanse hoofdstad Monrovia, meldt persbureau AFP. De slachtoffers waren tussen de tien en twintig jaar oud. Hoe de brand ontstond, is niet bekend.

De kinderen sliepen toen de brand uitbrak in de school in een buitenwijk van Monrovia. President George Weah heeft de school woensdag bezocht. Op Twitter reageert hij: „Dit is een moeilijke tijd voor de familie en vrienden van de slachtoffers en voor heel Liberia.” Liberia ligt aan de westkust van Afrika en is een van de armste landen ter wereld.

Twitter avatar GeorgeWeahOff George Weah My prayers go out to the families of the children that died last night in Paynesville City; as a result of a deadly fire that engulfed their school building. This is a tough time for the families of the victims and all of Liberia. Deepest condolences go out to the bereaved