Thuiskok

Warme salade

Dit is een eenvoudige salade die evenwel een beetje tijd kost vanwege de gaartijd van de bonen. De kervelolie maakt u door een bosje van 50 gram kervel in een blender of met een staafmixer te pureren met vijf deciliter olie. De olie kunt u dan in de koelkast bewaren en op dezelfde manier kunt u ook peterselie-, koriander- of een andere kruidenolie maken. Was de kruiden van tevoren goed in ruim water.

Breng de bonen in een grote pan met vers, koud water met zout aan de kook en laat ze op zeer laag vuur in circa veertig minuten beetgaar worden. Verhit de oven tot 180 graden. Snijd de pompoen in blokjes van circa een centimeter en rooster ze circa twaalf minuten in de oven. Meng de warme bonen met de warme pompoen en de tuinkruiden en breng de warme salade op smaak met olijfolie, citroensap, zout en peper.