Recensie

Recensie

Muziek om op te dansen, zoenen en huilen

‘T4T LUV NRG’, het nieuwe label van Maya Bouldry-Morrison (Octo Octa) en liefde Eris Drew, belooft muziek om op te dansen, zoenen en huilen. Op haar derde Octo Octa-album verenigt ze alle drie. De jubelende housenummers doen denken aan jaren negentig rave: bruisende breakbeats (‘Ecstatic Beats’), gesampelde vocalen, lyrische melodieën (‘Deep Connections’) en acid house (‘Imminent Spirit Animals’) die je lichaam bevrijden. De omarming van haar identiteit als transvrouw, de verhuizing naar de natuur van New Hampton en een jaar van touren als dj hoor je terug.

In ‘Spin Girl, Let’s Activate’ wordt een party-motor van akkoorden omhoog en omlaag gedraaid. Het beatloze ‘My Body is Powerful’ lijkt een ode aan de helende kracht van de natuur, met de roep van een uil. Hoogtepunt is ‘Can You See Me?’, waarin steeds een krachtig troostende tekst terugkeert: „I know exactly how you feel”. Is dat niet waar de dansvloer over gaat?