Recensie

Recensie Muziek

Charli XCX biedt staalkaart trends

De Britse 27-jarige Charli XCX neemt liedjes op sinds haar veertiende. Ook schrijft ze nummers voor andere artiesten, van Blondie tot Selena Gomez. Na vijf jaar maakt Charli XCX met Charli weer een eigen album, dat de luisteraar een staalkaart van hedendaagse trends lijkt te bieden. Elk nummer hint naar stromingen als hiphop, electro, hoekige dance of de glazige pop-stijl van Haim. In haar versie klinken deze stijlen strak en afgemeten, met een hint van bombast en een uitdagende zangstem. Het lukt Charli XCX voor ongeveer de helft van de nummers om iets extra’s toe te voegen: de freaky keyboards in ‘1999’, de door elkaar geweven hiphop-stemmen in ‘Click’ en ‘Shake It’, en, als kalm tegenwicht, een melancholische noot in ‘White Mercedes’. Het geluid van de nummers is schel, maar ook dat is tegenwoordig bij popliedjes de norm.

Live: 25/11 Paradiso, Amsterdam.