Thuiskok

Kroketten

Dit is het basisrecept van Hemelse Modder voor kroketten, afhankelijk van de garnituur die u verkiest, kunt u voor een vegetarische of vleesversie gaan. In het boek staan ook variaties met paddestoelen, bijvoorbeeld, en geitenvlees en aubergine. Als u geen drank gebruikt, kunt u de witte wijn vervangen door water of extra bouillon.

Laat de boter met daarin de ui en knoflook op laag vuur smelten. Roer er met een houten spatel de bloem door. Voeg al roerend witte wijn, slagroom en bouillon geleidelijk toe tot een stevig gebonden ragout ontstaat. Laat deze op laag vuur tien minuten garen. Roer van tijd tot tijd om. Meng er dan het garnituur door. Zet de pan van het vuur, laat de ragout iets afkoelen en meng de eidooiers erdoor. Laat de ragout helemaal afkoelen en dan twee uur opstijven in de koelkast.

Vorm van de ragout twaalf gelijkvormige kroketten. Haal de kroketten eerst door de bloem, dan door het eiwit en tot slot door het paneermeel. Frituur ze vijf minuten in olie van 180 graden.